sunnuntai 13. tammikuuta 2013

U 7 kuukautta


Heips ja anteeksi taas pitkä blogihiljaisuus. Olen ajatellut, että U tykkää rutiineista ja on iloisimmillaan kun päivässä on rytmiä, mutta taitaakin olla niin että se olen minä joka sitä rutiinia ja rytmiä kaipaa :D Joulun ja Uuden Vuoden aika meni reissatessa ja siellä sun täällä kyläillessä ja en vaan siinä hässäkässä ole saanut aikaiseksi kirjoitella tänne. Luvassa nyt siis monta postausta putkeen, enjoy!

Herra U täytti seitsemän kuukautta uuden vuoden aattona. Tuntuu, että U:n kuudes kuukausi oli vähän sellainen ”välikuukausi”, jolloin ei tapahtunut mitään erityisiä kehitysaskelia. Ainoa mitä keksin on, että U on alkanut viihtyä nyt todella hyvin mahallaan. Hirveä hinku olisi eteenpäin, mutta kun tahdonvoimalla ei pääse niin sitten saattaa alkaa harmittamaan.

Kuukauden alkupuolella U siirtyi kaksiin päiväuniin ja nyt kuukauden loppupuolella taitaa olla edessä siirtyminen jo yksiin päiväuniin! Joulusta asti tappelin päivittäin monta kertaa pojan kanssa, kun en saanut häntä nukkumaan. Aikaisempi omaan sänkyyn itse nukahtaminen tuntui unohtuneen ja tilalle tuli taas ympäriinsä käveleskely ja hytkyttely. Uuden vuoden jälkeen U:n isi sitten kerran haettuaan huutavan pojan sängystä vaan kysyi, että miksi yritän nukuttaa poikaa kun hän ei ole väsynyt? En ollut tajunnut ajatella asiaa niin, olin vaan katsonut kellosta että on nukkuma-aika ja yrittänyt viedä pojan nukkumaan. Seuraavana päivänä kokeilin antaa U:n valvoa päivällä niin kauan kunnes on tosi tosi väsynyt. Ei ehkä ollenkaan yllättävää, että valvottuaan melkein 5 tuntia aikaisemman kahden sijasta, U nukahti ilman ääntäkään. Ei ollut tullut mieleenkään, että yksiin päikkäreihin siirryttäisiin jo näin aikaisin, luulin sen olevan edessä vasta lähempänä 1-v päivää. Nyt ollaan siirtymävaiheessa, välillä U nukkuu yhdet ja välillä kahdet päikkärit. Mutta nyt katson poikaa enkä kelloa…

U osaa nyt todistetusti kääntyä selältä mahalle, mutta ei edelleenkään juuri viitsi sitä tehdä.

Ensimmäiset tavujokeltelut kuultiin tasan 7 kk päivänä. Baa-baa-baa <3

Seitsemän kuukautta vanha U on reipas ja iloinen poika, joka ei haluaisi pysyä paikallaan hetkeäkään. Ikävä kyllä omat taidot ei ihan vielä riitä liikkumiseen, mutta onneksi on äiti joka kantaa ja hypyyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti