sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Maailma avartuu


Pikkuinen poikani oppi Ruotsissa ollessa ryömimään! Tyylinä on itsensä käsillä eteenpäin vetäminen, kovin kovaa eikä kovin kauas vielä pääse, mutta ainakin sai jutun jujusta kiinni. Tosin, kun tultiin kotiin niin taito tuntui unohtuneen saman tien. Joko kotilattia ei ole pidoltaan yhtä hyvä kuin vieraspaikan, tai sitten U päätti vielä kehitellä taitoa rauhassa, samalla tavalla kuin kääntymisen kanssa.

U siis kääntyi ensimmäisen kerran selältä mahalle 6 kk ikäisenä, päivälleen. Sen jälkeen teki sen muutaman kerran ja sitten piti kuukauden taukoa, jolloin ei kääntynyt kertaakaan. Sitten tuossa uuden vuoden puolella jotenkin tajusi että ai niin, hänhän osaa kääntyäkin! Esine jota kääntymällä lähdettiin tavoittelemaan, oli niinkin jännittävä kapine kuin joululahjaksi saadun hakan (siis se puinen juttu jossa on kuusi tappia joita hakataan ja sitten sen jutun voi kääntää ympäri ja hakata taas) vasara…

Nyt sitten U on oivaltanut toden teolla kääntymisen riemun ja eilen oli ensimmäinen päivä, kun poika ei selälle laitettaessa enää pysynytkään siinä vaan kääntyi aina ympäri. Poju tulee vissiin vähän jälkijunassa, mä oon ymmärtänyt että yleensä vauvoilla tämä vaihe tulee tuolla 4-5 kk kohdalla. No, eipä se haittaa. Toisaalta ehkä parempi että alkaa vasta nyt kunnolla kääntyillä, niin jaksaa sitten ollakin siinä mahallaan eikä heti kitise pois pääsyä, kuten teki silloin 4-5 kk ikäisenä.

Voihan se olla, että tästä nyt sitten lähdetään vauhdilla liikkeelle kun on alkuun päästy! Tai sitten ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti