maanantai 28. tammikuuta 2013

Syömistä ja nukkumista


Ihan ensiksi, kyllä U nyt on tosiaan alkanut syömään!! Tämän päivän välipala oli yksi Ruispalan puolikas voilla, kaksi appelsiinia ja kaksi persikkaa. Ensin tietysti yhdet kumpaakin, mutta kun ne meni hujauksessa ja poju kaipasi lisää, niin toiset sitten. Tässä lopputulos, eli mitä näistä jäi jäljelle. Keräsin jämät harsolta ja pöydältä, lattialle ei mennyt muruakaan. Mun mielestä ei jäänyt kovin paljoa!

Kourallinen vain jämiä jäljellä
Tänään U oli Tädin luona hoidossa. Olin tehnyt heille lounaaksi makaronilaatikkoa ja U oli kuulemma ahminut sitä menemään ihan hurjan määrän. Oli myös syönyt Tädin annoksen loput kun Täti ei ollut jaksanut kaikkea. Millanenhan suursyömäri tuosta pojasta vielä tulee. Pitänee tehostaa tätä työnetsintää, alkaa varmaan mennä kohta rahaa melko reilusti pojan eväisiin...

Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja järjestin ruokarytmiasian kuntoon kerralla. U heräsi jo seitsemältä enkä ihan vielä silloin saanut itseäni ylös, mutta vähän kahdeksan jälkeen kylläkin. Aamiainen meni edelleen vähän ”väärin”, kun U sai maidot ensin ja sitten puuron. Se on jotenkin niin automaattinen juttu, että aamulla ensimmäisenä työntää tissin pojalle suuhun. Varsinkin nyt kun makuulteen imettäminen on alkanut onnistua, niin on niin kiva makoilla siinä silmät kiinni samalla kun U syö.

Muut ruokailukerran meni kuitenkin paremmin, pidettiin nelisen tuntia väliä ruokailujen välillä ja U söi ensin kiinteän ja päälle maitoa heti perään. Poika pysyi aivan tyytyväisenä ruokailujen välit. Vähän häntä alkoi aina loppua kohden kiukuttamaan, mutta heti kun pääsi ruokapöytään niin kaikki oli taas hyvin. Unetkin menivät tosi hyvin ruokailujen kanssa lomittain, vaikka U heräsi jo seitsemältä niin ekoille päikkäreille meni vasta lounaan jälkeen eli yhden maissa! Siinähän käy vähän sellainen efekti, että U nukahtaa siihen maidon päälle. Tiedän että se ei ole hyvä juttu totuttaa poikaa siihen, mutta se on vaan niin helppoa!!

Onnistuneen ruokailupäivän kruunasi yö, U nukkui 9 tuntia putkeen! Heräsi kerran viideltä ja itse asiassa taisi sitten herätä kuuden maissa myös, koska olen ottanut pojun silloin viereeni syömään ja nukkumaan. Mutta kuitenkin, aivan mahtavaa. Luulen, että säännöllinen ruokarytmi ja päivärytmi muutenkin varmasti vaikuttaa yöuniin, tai ainakin olen muualtakin kuullut vastaavaa. U:n Isi on myös vähän vahingossa pitänyt pojalle muutamana yönä unikoulua, hän kun valvoo öisin töiden jälkeen niin on sitten aina käynyt laittamassa tuttia suuhun jos U on herännyt. Mut on sitten tullut herättämään vasta siinä vaiheessa jos U ei enää ole rauhoittunut tuttiin. Ehkä nämä asiat yhdessä nyt sitten vaikutti noin positiivisesti öihin! Tai no ainakin tuohon yhteen yöhön, saapa nähdä millanen ensi yö on…

2 kommenttia:

  1. Vau, mitä määriä!! Vellan määrät on vielä aika pieniä. Tänään tosin se eka kertaa oikein innostui syömisestä. Mä nimittäin leivoin itse perunarieskaa iltapalaksi ja V tykkäs siitä ihan törkeesti!!! :D Se nakkeli palat suuhun sellaista tahtia, ettei ole ennen nähty!

    Ajattelin, että meidänkin pitäis varmaan lisätä viides kiinteä kerta per päivä. Tähän asti ollaan otettu välipalaksi vain tissiä, mutta on sitten koko illan vähän nälkäisen oloinen ja käy tissillä monta kertaa. Lienee pitäis ottaa joku hedelmä tuonne iltapäivälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en tiedä johtuuko siitä että U on poika että se syö niin paljon... Ei kyllä taida olla sukupuolesta mitenkään riippuvainen juttu, ehkä enemmänkin lapsikohtaista. Tuntuu kyllä että tuohon sitä ruokaa uppoaa ihan hurjia määriä! Ite tehtyä leipää tai muuta en olekaan vielä kokeillut, varastossa on kivan tuntunen sämpyläohje. Kyllä varmasti vauvakin sen huomaa että on itse tehtyä ja siis hyvää :)

      Itse asiassa se saattaa selittää tuota U:n syömistä, tai siis noita määriä, että sehän syö vaan neljä kertaa päivässä. En usko että useampaa kertaa otankaan mukaan kuvioihin, kun näin tuntuu menevän ihan hyvin. Tosin päiväkotiin mennessä sitten kai viimestään pakko ottaa viides kerta mukaan vaikken haluaisi, ne ei kai oikein voi jokaisen yksilöllistä rytmiä alkaa siellä noudattamaan...

      Poista