perjantai 9. marraskuuta 2012

Uusia herkkuja


Tänään syötiin aamiaiseksi uunimunakasta, avokadoa ja kurkkua. Note to self, avokado ja kurkku eivät ole kovin hyvä yhdistelmä. Avokado teki sekä U:n kädet että sitä myöten kurkun niin liukkaaksi, että ei oikein ollut toivoakaan että U olisi saanut enää kurkusta otetta. Ja avokado oli ehkä vähän liian kypsää, se meni ihan muusiksi vaikka jätin kuoren päälle helpottamaan otteen saamista.

Ensimaistiaiset avokadosta

Lounaaksi/välipalaksi U sai omenaa ja banaania. Kokeilin ensin kokonaista omenaa joka oli kuorittu ja josta oli siemenkota poistettu. U sai siitä ihan hyvä otteen, mutta ei saanut sille oikein muuta tehtyä kuin imeskeltyä sitä. Ehkä olisi pitänyt itse ottaa eka haukku. No, sitten paloittelin omenan renkaiksi. Omena oli ilmeisesti melko helposti hajoavaa lajiketta, koska renkaat hajosivat heti kun U sai ne käteen. Yhdestä renkaasta tuli paksumpi ja sitä U pystyi hyvin pitelemään. Eipä tuo kyllä sitäkään juuri järsinyt, joten ehkä tässä nyt mennään toistaiseksi imeskellen.

Omenarengas meni lopulta hienosti suuhun, pöydällä ne epäonnistuneet liian ohuet renkaat kappaleina

Banaani oli kamalan liukas ja vähän liian kypsä = pehmeä. Sai U sitä kuitenkin suuhunsa, siitä itse asiassa lohkesi melko iso pala sinne suuhun. Tuli hirveä irvistys ja sylki palasen ulos.

Käsien alapuolella näkyy suusta sylkäisty banaaninpala

Tänään U:lla on ollut ylipäätään melko huono päivä, on ollut kitisevä eikä ole halunnut mennä nukkumaan vaikka selvästi väsyttää. Viimeksi kun tällaista oli ilmassa, niin se johtui hampaista. Onkohan niitä sitten lisää tulossa samaan syssyyn! Huono tuuli on heijastunut syömiseenkin, ei ole oikein jaksanut yrittää yhtä paljon kuin vaikkapa eilen. Eilen viihtyi pöydässä tosi pitkään mutta tänään ei kovinkaan kauaa. Tästäkö ne vaiheet sitten jo alkaa, niitä kun kuulemma riittää. Siis että joinain päivinä ruoka maistuu tosi hyvin ja toisina ei ollenkaan.

Muutama asia mietityttää. Aloitettiinko kuitenkin liian aikaisin, vai onkohan kaikilla alussa sellaista, että ei meinaa saada ruokia ylös pöydältä? Vai palonko ne vaan väärän/hankalan muotoisiksi? Tai tarjoanko liian haastavaa aloitusruokaa? Meillä ei ole syöttötuolissa tarjotinta, mutta nyt tajuan että se voisi olla ihan kätevä, koska siinä on reunat toisin kuin pöydässä. Reunoja apuna käyttäen ruuat voisi olla helpompi saada käteen. Luulen kyllä että tässä on enimmäkseen kyse vain siitä, että U tarvitsee harjoitusta ruuan käsittelyssä.

Tuntuu vaan niin kamalan pahalta, kun toinen pyydystää ruokaa joka luistelee karkuun. Suu ammollaan yrittää ja yrittää, mutta hirveän vähän sinne suuhun päätyy. Pitää ehkä yrittää keskittyä nyt aluksi sellaisiin ruokiin, jotka olisi helppo saada käteen ja jättää suosiolla ne haastavammat muodot myöhemmäksi. En sitten tiedä mitä ne helpot muodot olisivat. Maissi, parsakaali ja possu tuntuvat itse asiassa olleen helpoimmat käsiteltävät tähän saakka.

Tähän väliin ällövaroitus, seuraa vaippajuttuja!

U ei ole kakannut moneen päivään, ei ainakaan viikkoon. Ollaan U:n isin kanssa mietitty, että onko sieltä hirveä lasti sitten tulossa vai onko vaan niin, että kaikki maito imeytyy ja mitään ei jää jäljelle kakattavaksi? Tänään sitten vihdoin kakka tuli (kyllä sitä nykyään tuleekin pienestä iloiseksi…).( Luin netistä eilen, että jalkapohjahieronta voi auttaa kakan tuloon ja sitä sitten tein tänä aamuna. Mysteeriksi jää, olisiko kakka tullut ilmankin.) Sitä tuli tosi vähän, eli ilmeisesti kaikki vaan sitten imeytyy. Mutta se hienoin juttu, siellä oli parsakaalia joukossa! Eli jotain on eilen nielty!

Nyt poika onneksi nukkuu, pitkällisen nukutusoperaation jälkeen sain hänet päiväunille. Toivottavasti nukkuisi pidempään kuin sen 50 minuuttia. Suututti niin paljon tänä aamuna, kun just olin saanut U:n ekoille päikkäreille ja se oli nukkunu ehkä puoli tuntia, niin eiköhän yläkerrassa alettu poraamaan jotain! Siinä oli sitten ne päikkärit. Jos nyt sitten herättyään olisi vähän paremmalla tuulella, niin luulen että voitaisiin kokeilla iltaruokaakin. Tai no varmaan kokeillaan joka tapauksessa, mutta ehkä siitä voisi tullakin jotain jos poju nyt saa nukuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti