torstai 8. marraskuuta 2012

U 5 kk


Päivää ennen viisikuukautis-synttäreitä U sai kaksi ensimmäistä hammasta eteen alas. Tämä selittikin sitten melko paljon edellisen kuukauden univaikeuksista, yöt nimittäin paranivat saman tien. Myös kaikki kärttyisyys katosi ja poika oli taas yhtä aurinkoa!

On alkanut huomata että mahallaan oleminen onkin tosi mukavaa, kun siitä näkee ympärilleen ihan eri tavalla. On kämmennojassa ja ojentelee itseään koko ajan. Kova pyrkimys olisi myös päästä eteenpäin ja sitten alkaa harmittamaan kun se ei ihan vielä onnistukaan. Vähän saa kuitenkin jo hissauduttua eteen tai sivulle tai ympäri, varsinkin paljaalla lattialla.

Käänny ei vielä, mutta on ruvennut kääntymään osittain kyljelleen. Osaa kurottaa kädellä keskilinjan yli ja tavoitella esinettä, samoin katsoa olkansa yli selinmakuulla. Siitä se kääntyminen lähtee!

Juttelee tosi paljon, asiaa riittää. Ääntely ei ole enää pelkkää äänteiden harjoittelua, vaan nyt jutut tulevat pitkissä rimpsuissa.

Varpaat on löydetty ja niistä on tosi kiva pidellä kiinni. Jokin aika sitten sai jo varpaat suuhun!

Osaa jo valita millä lelulla haluaa leikkiä. Jos hänelle ojentaa lelua joka ei miellytä, niin enää ei ota sitä käteen. Osaa myös itse poimia leluja lattialta, tietysti siltä säteeltä mihin selinmakuulta ylettää.

Unimäärä on alkanut vähenemään, tuntuu ettei tarvitse enää niin monia päiväunia kuin aikaisemmin. Tai välillä ehkä tarvitsisi, muttei halua nukkua.

On äärimmäisen utelias ja tosi kiinnostunut ympäristöstään, tarkkailee kaikkea ja kaikkia.

Ihmisten kasvot ovat alkaneet kiinnostaa. Mielipuuhaa on kosketella äidin ja isin – tai kenen tahansa tarpeeksi lähellä olevan – kasvoja. Ikävän kovakouraisesti tosin.

On alkanut nauramaan ääneen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti