lauantai 9. helmikuuta 2013

Uutuustuote testissä


Yksi lempipuuhistani on kierrellä ajan kanssa kaupassa, siis ihan ruokakaupassa. U:n Isillä meinaa mennä hermot pitkiin kauppareissuihini, mutta se vaan on niin mukavaa kierrellä hyllyjen välissä ja tutkailla kaikkia tuotteita! Tätä nykyä katselen hyllyjä sillä silmällä, että mitä kaikkea kivaa ja mahdollisesti uutta U voisi syödä. Isi ei siis tykkää käydä kanssani kaupassa, mutta onneksi U tykkää! Poju on maailman parasta kaupassakäyntiseuraa, hän on tyytyväinen niin kauan kuin kaupassa on muita asiakkaita ketä tuijotella. Tunnin kauppareissu ei ole juttu eikä mikään. Äidin poika <3

Muutama viikko sitten löysin vauvanruokahyllystä kivan näköisen uutuuden. Tuotteen nimi oli Fruktmums ja pakkaus lupasi sisältä löytyvän ”omenaa, banaania ja ananasta pieninä paloina”. Tuote oli suunnattu yli 1-vuotiaille. Mietiskelin siinä, että minkäköhän kokoisina paloina kyseiset hedelmät purkissa ovat, jos vasta 1-vuotias on kykenevä niitä syömään. Päätin sitten ottaa riskin ja luottaa siihen, että ihan kokonaisesta banaanistakin selviävä U selviäisi myös Fruktmumsista, vaikka onkin vasta 8 kk.

Fruktmums: Omenaa, banaania ja ananasta pienen pieninä paloina

Olen yleensä laittanut pojan puuron sekaan 100 % hedelmäsosetta tai sitten mustikoita, mutta kun näin Fruktmumsin aloin miettimään kuinka kiva olisi laittaa sitä puuron sekaan. Ei olisi ihan niin sosemaista, vaan vähän jotain palojakin ja vähän jotain uutta makuakin. Ajattelin että se tuote voisi olla jotain sellaista kompotin tapaista. Tuote oli pakattu neljään 100 g yksittäispakkaukseen kartonkikuoren sisälle.

Kotiin päästyäni olikin juuri sopivasti välipala-aika. Keitin U:lle elämänsä ensimmäisen mannapuuron (joka muuten hujahti mahaan kokonaisuudessaan ja vähemmällä sotkulla kuin mikään muu). Mannapuuron kaveriksi korkkasin sitten ensimmäisen Fruktmumsin. Olisi pitänyt arvata. ”Omenaa, banaania ja ananasta pieninä paloina” todellakin. Purkin sisältö oli siis käytännössä sosetta, jossa oli sitten seassa niitä pienen pieniä paloja. Ja siis ne palat oli oikeasti pienen pieniä, ehkä milli kertaa milli. Melkein olisin tarvinnut suurennuslasia niiden näkemiseen…

Eihän siinä, hyvin se pojulle maistui. Kaikkein jännintä oli tosin sitten se vaihe, kun homma alkoi mennä leikkimiseksi ja kiltti äiti antoi Fruktmums-muovitötsän nuoltavaksi. Ihan kiva tuote sinänsä, itseäni vaan nauratti niin kovasti tuo kannen harhaanjohtava mainonta. Pieninä paloina todellakin… Ja sekin vielä, että sitä ei saisi antaa alle 1-vuotiaille! Huh huh.

Puuronsyöntiimme jäi siis kompotin mentävä aukko, jota Fruktmums ei pystynyt täyttämään. Pari viikkoa idea on tässä muhinut ja vihdoin tänään sain toteutettua sen. Itse tehty omena-päärynäkompotti odottaa nyt tuolla hellalla purkittamista! Vähän kyllä vieläkin ihmetyttää, että oliko se oikeasti noin helppoa. Ja jos tosiaan oli, niin harmittaa etten ole tehnyt sitä aikasemmin. Huomenna aamulla kompotti pääsee testiin, hyvältä se ainakin maistui kun äsken maistoin.

Omena-päärynäkompotti:

2 omenaa
2 päärynää
1 tl inkivääriä
1 sitruunan mehu
2 dl omenatuoremehua

Hedelmät pilkotaan kuutioiksi ja laitetaan kattilaan. Kaadetaan hedelmien päälle mehut ja lisätään inkivääri ja laitetaan kattila kiehumaan. Keitellään 15-20 min kunnes hedelmät pehmenee muttei soseudu vielä.

Oli tosi yksinkertaista tehdä! Mausteitahan voi lisäillä oman maun mukaan, laittaa vaikka kanelia tai muuta sellaista. Sokeriakin voi toki lisätä, mutta mun mielestä tuohon ei tarvinnut kun mehu toi vähän makeutta, enkä mielellään muutenkaan pojan ruokiin lisäile sokeria. 2 dl mehua oli ehkä vähän liikaa, seuraavan kerran laitan vain desin tai puolitoista. Toisaalta eihän se liika mehu sinänsä haittaa, jättää vaan purkittamatta ylimääräisen.

(P.S Tuli niin ranskalainen olo, bebe-kirjassa kerrottiin että tätä ne Ranskassa syö ;) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti