keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Ravintolassa


Herra U kävi viime sunnuntaina taas ravintolassa – sormiruokaravintolassa! Ravintolapäivänä avattiin Gourmetsormiruokaravintola Koura&Pinsetti ja U oli asiakkaiden joukossa. Oli oikein mukava ja hyvin järjestetty kokemus. U tykkäsi kovasti sekä ruuasta että muista vieraista, tosin yllättävää kyllä ruoka taisi tällä kertaa viedä voiton kiinnostavuudessa. Tarjolla oli kaikkea herkkua kuten parsakaalia, lihapullia, uutta tuttavuutta palsternakkaa, raejuustoa, porkkanalettuja yms yms. Jälkkäriksi oli ”suklaa”vanukasta, eli banaania, avokadoa ja carob-jauhetta sekoitettuna.

Pikaisella googlauksella selvisi, että carob on suomeksi johanneksenleipäpuu, eli carob-jauhe on johanneksenleipäpuujauhetta. Tuo nimihän on tuttu monestakin elintarvikepakkauksesta, sitä siis käytetään myös sakeuttajana. Carob-jauhe on maultaan hyvin samankaltaista kuin kaakao, mutta ilmeisesti terveellisempää (?).

Tällaista carobista kerrottiin Fitnestukun sivuilla: Carob on erittäin ravinteikas, se sisältää mm. yhtä paljon B1-vitamiinia kuin parsa tai mansikat, yhtä paljon niasiinia kuin limanpavut, linssit tai herneet ja enemmän A-vitamiinia kuin munakoiso, parsa tai punajuuri. Se sisältää myöskin B2-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia ja kaliumia sekä raudan, mangaanin, kromin ja kuparin jäänteitä. Carob sisältää keskimäärin 8% proteiinia ja on erinomainen kuitujen lähde. Suklaaseen verrattuna carob sisältää kolme kertaa enemmän kalsiumia, kolmanneksen vähemmän kaloreita ja 17 kertaa vähemmän rasvaa.

Jauhe ei myöskään ole mitenkään erityisen kallista, eli lähtee kyllä hankintalistalle. Sitä kai saa ekolo-tyylisistä paikoista. Kahdesta Life-kaupasta olen sitä etsinyt tuloksetta. Haluan kuitenkin jostain tuota jauhetta löytää, koska U tykkäsi vanukkaasta aivan kamalan paljon!! Ei taaskaan malttanut syödä sitä nätisti lusikalla, vaan olisi halunnut koko kipon suuhunsa. Lopputulos ei ollut kovin yllättävä, eli sekä äiti että poika olivat ihan vanukkaassa. No mutta kivaa oli!

Ravintola oli tällä kertaa perustettu valokuvausstudion yhteyteen, eli luvassa on muutama kuva pojasta kaupan päälle. Toinen kuvista on otettu ruokailun aikana, eli jos saan sen sitten jotenkin ladattua koneelle, niin saatte jonkin ajan päästä nähtäväksenne vanukasnaaman… Toinen kuvista oli ihan sellainen ”studiokuva”, kiva saada herra U:sta sellainenkin!

Ravintolaan mennessä minua harmitti kun unohdin oman kameran kotiin, ajattelin että olisi ollut kiva saada pojasta kuvia ihan omaan käyttöön. Kävi ilmi että oli ihan hyvä ettei kameraa ollut mukana, vaikka U tykkäsi carobmössöstä niin en tiedä olisiko meidän kamera tykännyt siitä. Niinpä tuli taas kuvaton kirjoitus!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti