lauantai 1. joulukuuta 2012

Rolling baby

U kääntyi tänään selältä mahalle!! Oli jo varautunut siihen, että U kääntyy ehkä joskus 8 kuukauden ikäisenä jos sittenkään jaksaa... Tänään olin sitten aamulla kylppärissä pyykkejä laittamassa ehkä kolmen minuutin ajan ja kun tulin takaisin olohuoneeseen siellä odottikin U mahallaan! Pyörähti vielä toisen kerran illemmalla, mutta silloin olin juuri kaupassa ja U olin iskän kanssa kahdestaan kotona. U:n isi näki tämän pyörähdyksen, ei se ilmeisesti vielä kovin sulavaa ollut, mutta sentään jotain. En tiedä mikä U:ta aamulla houkutti pyörähtämään, mutta illalla se oli iskän Ipad. Kiva.

U teki jotain muutakin ekaa kertaa tänään. U:n isi oli keittiössä lämmittämässä maitoa pojalle, kun yhtäkkiä olohuoneesta kuului kova kolahdus. Iskä meni katsomaan, niin poika oli jotenkin onnistunut tarttumaan päänsä takana olleeseen Ikean mustaan metallijakkaraan ja viskannut sen päänsä yli lattialle!! Hui että, en tajua kuinka puoli vuotiaalla voi olla niin paljon voimaa että saa tuollaista tehtyä. Pelottaa ajatella mitä olisi voinut käydä jos jakkara ei olisikaan lentänyt pään yli vaan olisi mäjähtänyt U:n päälle. Pitänee alkaa vähän tarkkailemaan pojan ympäristöä sillä silmällä, en uskonut että se olisi vielä ajankohtaista.

U on nukkunut ja mennyt nukkumaan tosi nätisti sen meidän unikoulun jälkeen. Viime yönä ei herännyt kertaakaan, ennen kuin vasta puoli kuusi ja tänään illalla nukkumaan mennessä ei ääntäkään kuulunut pojan huoneesta! Ihan uskomatonta. Vähän harmittaa että tähän tilanteeseen päästiin vasta kuuden kuukauden kanniskelun jälkeen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Tänään ei mitään raportoitavaa sormiruokailun saralla, en ole kerennyt antaa pojalle koko päivänä mitään kiinteään syötävää. Tulee aina vähän huono äiti - fiilis kun sattuu tällainen päivä, vaikka tiedänkin ettei se tässä vaiheessa oikeastaan haittaa mitään. Huomenna sitten.

2 kommenttia:

  1. Meidänkin tyttö on hyvän alun jälkeen kovasti ollut laiska lähtemään liikkeelle. Kääntyi jo kahden kuukauden iässä selältä mahalleen, ja silloin sitä innolla teki. Mutta nyt jo yli 2 kk jakso ettei ole kääntyminen kiinnostanut yhtään. Ei ole siis ollenkaan enää itse kääntynyt. Eikä käänny mahalta selälleen vieläkään. Neuvolasta lähettivät jo fysioterapeutille, sinne pitäisi viikon päästä mennä. Mahalleen käännettäessä kyllä jo kovasti pyrkii eteenpäin, ja hiukan jo pääseekin.

    Ruokailussa edistytty sen verran, että eilen jo innolla kaapi kaikkea suuhun mitä eteen laitettiin, mutta ei vieläkään taida juuri mitään päätyä mahaan asti. Kiinteämmät palat syljetään vielä ulos. Pehmeitä hedelmiä ja tomaattia kyllä imeskelee jo niin, että mehua ja hedelmälihaa menee jo alaskin.

    VastaaPoista
  2. Meidän laiskat vauvat :) En jotenkin osaa olla huolissani tuosta U:n hitaasta liikkeellelähdöstä, sylissä se on kuitenkin sellanen väkkärä että välillä on vaikeuksia pidellä kiinni. Kyllä mäkin oon sitä mieltä että jos makoilen jossain niin se on sitten ihan rentoutumista... ;) Mutta hyvä että te pääsette ihan ammattilaisen syyniin!

    Millonkas te nyt sitten ootte alottanu? Pari viikkoa sitten? Kyllä kai sitä pikkuhiljaa alkaa mennä alas enemmän ja enemmän, ei meilläkään edelleenkään läheskään kaikki päädy mahaan! Ei edes suurin osa. Mutta kyllä sinne aina jotain menee.

    Kiva että lueskelet täällä, mukava kun on samassa tilanteessa olevaa "vertaistukea" :)

    VastaaPoista